Groovetastic: Novi Disco Ritmovi na Hrvatskoj Glazbenoj Sceni

Posted By: darko On:


Groovetastic, hrvatski bend koji svojom glazbom osvježava manje zastupljene žanrove na domaćoj glazbenoj sceni, donosi svoj debitantski album “Disco uzvraća udarac”. Inspiriran velikanima poput Chic-a, Purple Disco Machine-a i Freemasonsa, Groovetastic donosi svoju jedinstvenu interpretaciju disca, nu disca i srodnih pravaca.

Na albumu se ističe talentirani trio: Sabina Špoljar na vokalima, Davor Devčić kao skladatelj i producent te Anđelko Preradović kao tekstopisac i DJ. Njihova suradnja rezultirala je 11 laganih komada ispunjenih višeslojnom glazbom, lepršavim tekstovima i izvanrednom vokalnom interpretacijom.

“Davorova višeslojna glazba, moji lepršavi tekstovi i Sabinina vokalna interpretacija čine cjelinu na kojoj smo radili i koju vam s veseljem prezentiramo”, kaže Anđelko Preradović o procesu stvaranja albuma.

Davor Devčić, koji je inicirao ovaj glazbeni poduhvat, ističe: “Ideja po ideja, napravili smo audiciju, došla je Sabina koja se nevjerojatno dobro uklopila i stvar je krenula u, do tada meni nezamislivom, dobrom smjeru.”

Osim originalnih pjesama, prošireno digitalno izdanje albuma uključuje i 11 extended verzija i remixeva, dok se na proširenom CD izdanju nalaze remixevi rađeni za druge izvođače kao i ekskluzivni, nikad objavljeni remix Vanne “Navika”.

Spot za aktualni singl “Nastala je situacija” otkriva kako se ekipa dobro zabavljala snimajući ga u Muzeju 80-ih, što dodatno oslikava atmosferu albuma.

Groovetastic svojim albumom “Disco uzvraća udarac” donosi osvježenje i veselje na domaću glazbenu scenu. Album je dostupan na svim streaming servisima, pozivajući slušatelje na ples i osmijeh


Play Cover Track Title
Track Authors