“Rim Tim Tagi Dim” groznica uzdrmala je Hrvatsku i šire

Posted By: admin On:


Prije samog održavanja Eurovizije,  HRT je organizirao masovni ples u ritmu “Rim Tim Tagi Dim” kako bi podržao Baby Lasagnu, hrvatskog predstavnika na Eurosongu. Građani Zagreba, Splita, Zadra, Osijeka i Umaga bili su pozvani da se pridruže ovom plesnom događaju točno u podne 13. travnja.  Društvene mreže bile su žarište aktivnosti, s videozapisima koji su postali viralni na Facebooku, Instagramu i TikToku, a ušli su i u YouTube trending. Međutim, iako je energija bila nevjerojatna, rezultat na kraju nije bio onakav kakvom smo se svi nadali.

Pjesma je na finalnoj večeri Eurosonga zauzela drugo mjesto, iako su mnogi smatrali da je zaslužila prvo. Kritike su upućene žiriju Eurosonga, optužujući ih za političke igre. Ogorčeni fanovi izražavali su svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama, tvrdeći da je odluka bila nepravedna.

Unatoč razočaranju, ostaje činjenica da je “Rim Tim Tagi Dim” pokrenuo val entuzijazma i zajedništva koji će ostati u sjećanju mnogih. Pjesma je postigla najveći uspjeh od samostalnosti Hrvatske, a Baby Lasagna je unio nadu u hrvatsku glazbenu scenu i mlade koji su odlučili ostati u svojoj domovini unatoč izazovima. Njegova pjesma je pokazala da se može istinski inspirirati i dotaknuti srca ljudi, bez obzira na temu.


Play Cover Track Title
Track Authors